​Pacienti i parë me koronavirus në Kosovë drejt shërimit

 ​Pacienti i parë me koronavirus në Kosovë drejt shërimit

Në Kosovë deri më tani janë shënuar 71 raste me koronavirus, njëri nga ta ka vdekur.

Por ministri i Shëndetësisë ka bërë të ditur se njëri nga pacientët është drejt shërimit dhe tashmë njëri test ka rezultuar negativ dhe se janë në pritje të rezultatit përfundimtar.Megjithatë, ai ka bërë apel për kujdes të shtuar.

Ky është postimi i tij i plotë:

Të dashur qytetarëSot me 25.03.2020 në Laboratorin e Mikrobiologjisë Molekulare në IKSHPK me metodën RT-PCR, janë testuar tridhjetë e katër (34) mostra të marra të rasteve nga terreni dhe në Klinikën Infektive. Po vazhdon testimi i të gjithë kontakteve të identifikuara, të personave me COVID 19. Sot nga këto mostra tetë (8) prej prej tyre kanë rezultuar pozitive.

Në ndërkohë kemi rezultatin e parë NEGATIV të njërit nga pcientët me CODID 19 pozitiv. Nevojitet edhe testi kontrollues dhe me shpresë që do të kemi pacientin e parë të shëruar me COVID 19 në Kosovë.Vazhdon puna përgjatë 24 orëve në MSH, IKSHP dhe Klinikën Infektive.

T’i ndihmojmë personelit shëndetësor, QËNDRONI NË SHTËPI!MBANI DISTANCË ME NJËRI TJETRIN PËR 2 METRA!NA NDIHMONI PAK QË TË JU NDIHMOJMË SHUMË!Ju faleminderit për mirëkuptim!

LAJME TË TJERA