E shtunë, Shtator 30

Ducati prezantoi motoçikletën elektrike MotoE V21L

Kompania Ducati prezantoi zyrtarisht motoçikletën e saj elektrike MotoE V21L në Modena këtë javë dhe në eventin ekskluziv morën pjesë një numër i vogël të ftuarish, përfshirë media të përzgjedhura evropiane.

Ajo që mund të konkludohet nga fotot është se V21L duket i ngjashëm me prototipin që Ducati po teston prej disa kohësh. Ngjyrat janë paksa të ndryshme dhe më të rafinuara, dhe disa sipërfaqe karboni janë të mbuluara, ndërsa pjesa tjetër mbetet e ekspozuar. Grafikat e kuqe në një sipërfaqe të zezë dhe gri përmirësojnë pamjen e motoçikletës, e cila është vërtet tërheqëse.

Motoçikleta peshon 225 kilogramë, nga të cilat 110 kg është bateria 18 kWh e krijuar posaçërisht për këtë motoçikletë.

V21L zhvillon 150 kuaj/fuqi dhe zhvilloi një shpejtësi maksimale prej 275 km/h në qarkun Mugello.

Komponentët e tjerë kyç përfshijnë një pirun Öhlins NPX 25/30 me kokë poshtë, i cili bazohet në atë të përdorur nga modeli Superleggera V4.

Ekziston gjithashtu një amortizues i pasëm plotësisht i rregullueshëm Öhlins TTX36, një amortizues i drejtimit Öhlins dhe frena Bremo të dizajnuara posaçërisht që optimizojnë ftohjen.

Ducati është veçanërisht krenare për sistemin e tij të ftohjes, i cili thotë se përfshin një qark të dyfishtë të ftohjes së lëngshme për të përmbushur nevojat për ftohje të baterisë, motorit dhe inverterit.

Prandaj, nuk ka nevojë të prisni përpara se të karikoni pasi motori i nxehtë të largohet nga pista, por mund të lidhet menjëherë me karikuesin dhe të ngarkojë baterinë deri në kapacitetin 80 për qind në vetëm 45 minuta. /Telegrafi