Ëndrrat që nuk duhet të injorohen – zbuloni kuptimet e tyre

 Ëndrrat që nuk duhet të injorohen – zbuloni kuptimet e tyre

Për shekuj me radhë, njerëzit janë përpjekur të interpretojnë kuptimin e ëndrrave, ndërsa shkencëtarët kanë bërë kërkime të jashtëzakonshme në këtë fushë

Oneirologjia është fusha që merret me studimin e ëndrrave dhe funksionit të trurit. Psikologët janë të sigurt se ëndrrat mund të thonë shumë për jetën dhe çfarë i ndodh një individi. Ata kanë bërë një listë me 10 ëndrrat që nuk duhet të injorohen.

1. Rënia

Tregon një ndjenjë të humbjes së kontrollit të jetës. Një person mund të ndihet i ngarkuar me shumë përgjegjësi që nuk mund t’i shmangë, ose jeta e tij mund të jetë stresuese.

Disa psikologë shpjegojnë ëndrrat në të cilat bien nga këndvështrimi i fiziologjisë elementare. Pas fjetjes, sistemi nervor qetësohet, rrahjet e zemrës dhe presioni i gjakut bien dhe truri ngadalëson aktivitetin e tij.

Të gjithë këta faktorë, si dhe gjendja juaj e përgjithshme shpirtërore gjatë ditës, mund të kontribuojnë në zhytjen në “çmenduri hipnotike”. Këto janë kontraktimet e muskujve që shoqërojnë kalimin e një personi nga zgjimi në gjumë. Ato mund të përkeqësohen nga efektet e kafeinës, ankthit, stresit, madje edhe mungesës së gjumit.

2. Humbja e dhëmbëve

Nëse një person ëndërron humbjen e dhëmbëve ose prishjen e dhëmbëve, atëherë ai vuan nga vetëvlerësimi i ulët. Fakti është se buzëqeshja jonë është gjëja e parë që tërheq të tjerët.

3. Paraqitja ose provimi i pasuksesshëm publik

Ëndrra të tilla flasin për stresin ose ndjenjën që ju shqetëson pak para gjumit. Ato gjithashtu tregojnë një ndjenjë përgjegjësie për një problem që nuk mund ta zgjidhni. Si rezultat, ndiheni të shqetësuar.

4. Trup pjesërisht ose plotësisht i zhveshur

Ëndrra të tilla flasin për dyshim në një pozicion të ri ose një marrëdhënie të re, si dhe frikën se njerëzit do të zbulojnë në lidhje me dobësitë tuaja.

LAJME TË TJERA