Kanë arritur insulinat në QKMF-në e Gjakovës

 Kanë arritur insulinat në QKMF-në e Gjakovës

Medikamenti kryesor për diabetikët është insulina.

Ministria e shëndetësisë ka furnizuar barnatoren e qendrës kryesore të mjeksisë familjare në Gjakovë me këtë ilaq në tri llojet Novomix, Novorapid dhe Levemir.

Shefi I barbatorës në këtë institucion Shkumbin Dushi tha se qytetarët të cilët anë të regjistruar në listen e QKMF nga nesër mund të marrin sasinë e nevojshme të insulinës.

Dushi tutje theksoj se janë mbi 1 miijë pacientë të regjistruar në listën e diabetikëve.

Shpërndarja e insulinave bëhet nga nesër duke filuar nga ora 7 të mëngjesit deri në orën 21 të mbrëmjes.

LAJME TË TJERA