LAJMI I FUNDIT| Liqeni i Ujmanit përfshihet në marrëveshje, ky është plani i amerikanëve

 LAJMI I FUNDIT| Liqeni i Ujmanit përfshihet në marrëveshje, ky është plani i amerikanëve

Ekipi i Kosovës i cili po qëndrojnë në Shtëpinë e Bardhë ka zhvillua një sërë takimesh të “nxehta” me palën serbe me ndërmjetësimin e amerikanëve.

Në Uashington, në takimin mes Kosovës dhe Serbisë u diskutua edhe liqeni i Ujmanit.

Burimet e arbresh.info, brenda delegacionit që ishte në takim, kanë dhënë detaje se çfarë është diskutuar dhe vendosur për liqenin e Ujmanit.

“Brenda takimit të Shtëpisë së Bardhë është diskutuar edhe për liqenin e Ujmanit, me kërkesën e të dy palëve. Pas një diskutimi të gjatë aty është vendos që liqeni Ujamnit, i cili 70% gjendet në territorin e Kosovës dhe 30 %në territorin e Serbisë të ju lihet në dorë amerikanëve. ShBA-të, do të realizojnë një studim fizibiliteti dhe do të vendosen investimet nga ata”, ka deklaruar për arbresh.info.

LAJME TË TJERA