LAJMI I FUNDIT: Qeveria merr vendim për linjat ajrore

 LAJMI I FUNDIT: Qeveria merr vendim për linjat ajrore

Qeveria e Kosovës ka vendosur për rihapjen e linjave ajrore nga mbledhja që po mbahet sot.Ministri i Shëndetësisë, Armend Zemaj, ka shpalosur vendimet e marra nga qeveria e kaluar dhe shfuqizimin e tyre me vendim të ri, ku përfshihet edhe hapja e linjave ajrore e tokësore.

“Shfuqizohet vendimi i Qeverisë në të cilin është ndaluar eksporti i pajisjeve dhe medikamenteve mjekësore ndaj operatorëve ekonomikë dhe prodhuesve.

Shfquizohet vendimi i Qeverisë së 13 mars ku është pezulluar linjat ajrore dhe tokësore nga vendet me rrisk të lartë dhe të mesëm. Shfuqizohet vendimi ku është bë pezullimi i të gjitha linjave ajrore. Obligohet MI të kompletoj udhëzimet për agjensionit të aviacionit, transportin ajror.

Të gjithë udhëtarët e Kosovës rekomandohet të kenë testin negative jo më të vjetër se 4 ditë. Vendimi hyn në fuqi më 28 qershor të këtij viti.

Në bazë të rekomandimeve të IKSHPK, respektimit të manualit mund të vazhdojmë sigurisht duke përcjellë situatën epidimiologjike”, ka thënë Zemaj.

LAJME TË TJERA