Ministri Faton Peci: Bodrumet nuk do të mund t’ua mbyllin dyert vreshtarëve

 Ministri Faton Peci: Bodrumet nuk do të mund t’ua mbyllin dyert vreshtarëve

Ministri i Bujqësisë, Faton Peci, ka thënë se vreshtarët kanë mbështetjen më të madhe për hektarë për dallim nga kulturat tjera.

Gjatë fjalës së tij në Kuvend, Peci tha se janë duke shqyrtuar çështjen për bodrumet që nuk ua kanë pranuar rrushin në stoqe vreshtarëve.

“Është fakt që bodrumi “Stone Castle” nuk e ka përfillur kërkesën për të pranuar rrushin. Do të shqyrtojmë këtë çështje pasi nuk mundet askush të pretendojë që të marrë përkrahje institucionale në ndërkohë të mbyllë dyert e bodrumeve për kultivuesit e rrushit”.

“Vreshtarët kanë mbështetjen më të madhe për hektarë për dallim prej kulturave tjera”.

Peci tutje bëri të ditur se janë duke shqyrtuar mundësitë e shkëmbimeve tregtare për vreshtarët që duan të dërgojnë rrush jashtë vendit.

“Jemi duke shqyrtuar të gjitha mundësitë për modalitete të mbështetjeve dhe shkëmbimeve tregtare për të gjithë vreshtarët që dëshirojnë”.

LAJME TË TJERA