Naser Ramadani jep lajmin e madh: Viti i ri shkollor, fillon nëpër shkolla

 Naser Ramadani jep lajmin e madh: Viti i ri shkollor, fillon nëpër shkolla

Drejtori i Institutit Kombëtar të Shëndetësisë Publike të Kosovës (IKSHPK), Naser Ramadani ka thënë se viti i ri shkollor do të fillojë në shkolla.

Ai ka sqaruar se janë duke e shqyrtuar mundësinë që mësimi nga klasa e parë deri në klasën e pestë të zhvillohet në shkolla.

Ramadani tutje ka shtuar se nga klasa e gjashtë deri në klasën e nëntë, po ashtu edhe në shkollat e mesme, mësimi do të zhvillohet në formë mikse.

Ndërsa për mësimin në universitet, Ramadani ka thënë se do të zhvillohet online.“Fillimi i vitit shkollor do të fillojë në të gjitha nivelet, por do të varet forma e zbatimit.

Grupi i ekspertëve të IKSHPK-së dhe MASH-it kanë punuar dhe po shihet mundësia për hapjen e shkollave për klasën e parë deri në klasën e katërt, eventualisht klasën e pestë si hapje fizike. Prej klasës së gjashtë deri në klasën e nëntë dhe shkollën e mesme do të jetë një formë mikse.

Në Universitet hapja do të online”, ka thënë Ramadani.

LAJME TË TJERA