Një leksion mirënjohjeje nga Ariu polar

 Një leksion mirënjohjeje nga Ariu polar

Mentor Kikia

“Nikolai Machuliak, një fshatar nga Siberia, në vitin 1974 gjeti në një pyll një këlysh ariu polar të braktisur. E mori në shtëpi dhe e rriti për 1 vit. Pas 12 muajsh e liroi.

Në vitin 1976, ai e ritakoi ariun rastësisht po në pyll. Ky është momenti i rrallë që për fat u fiksua edhe në këtë fotografi.

Shikoni reagimin e ariut. Edhe kafsha e njeh mirënjohjen….!”E dini cili është njeriu më i keq?Jo ai që të gënjen, as ai që të vjedh. Eshtë ai që kur ka nevojë, të bëhet leckë, dhe sapo mbaron punë, kthen kurrizin e bën sikur s’të njeh më. Shtylla kurrizore e mban në këmbë fizikisht njeriun, ndërsa mirënjohja është shtylla që mban në këmbë moralin dhe dinjitetin e tij. Unë kujdesem shumë, po shumë, të shënoj me gërma të trasha në tru, emrin e çdo njeriu që më ka ndihmuar dhe më eshtë gjendur pranë kur unë kam patur nevojë. Unë mund të mos jem kurrë i dobishëm për ta, dhe ata mund të mos e dinë që unë se harroj kurrë ndihmën që më kanë dhënë, por unë e ruaj në kujtesë si një gjë të shtrenjtë.

LAJME TË TJERA