Osmani në 21 vjetorin e çlirimit të Prishtinës: Liria sikurse edhe historia, kërkon sakrificë

 Osmani në 21 vjetorin e çlirimit të Prishtinës: Liria sikurse edhe historia, kërkon sakrificë

Kryetarja e Kuvendit të Kosovës, Vjosa Osmani ka përkujtuar 21 vjetorin e çlirimit të Prishtinës.

Osmani tha se kjo datë shënon fillimin e lirisë për vendin tonë, ku me mbështetjen e forcave të Aleancës Veri-Atlantike, pas 78 ditë bombardimesh, forcat e ushtrisë jugosllave dhe policisë serbe u detyruan të tërhiqeshin.

Osmani shtoi se liria sikurse edhe historia kërkon sakrificë.

Postimi i plotë:

Kryeqyteti i Republikës së Kosovës, Prishtina, sot shënon 21 vjetorin e çlirimit. Kjo datë shënon fillimin e lirisë për vendin tonë, kur me mbështetjen e forcave të Aleancës Veri-Atlantike, pas 78 ditë bombardimesh, forcat e ushtrisë jugosllave dhe policisë serbe u detyruan të tërhiqen.

Liria sikurse edhe historia kërkon sakrifica. Në altarin e saj u radhitën shumë dëshmorë që Prishtina dhe Kosova të jetë e lirë.

Lavdi e përjetshme atyre që e bënë të mundur lirinë!

LAJME TË TJERA