Rasti i parë i konfirmuar, mjeku shqiptar infektohet sërish me koronavirus

 Rasti i parë i konfirmuar, mjeku shqiptar infektohet sërish me koronavirus

Mjeku infeksionist i spitalit të Durrësit shënon rastin e parë të riinfektimit në vendin tonë, duke vënë në dyshim krijimin e imunitetit te personat e shëruar nga Covid-19. Ky rast u raportua një ditë më parë nga Ministria e Shëndetësisë.

Mjeku B. Gelaj u infektua fillimisht në fillim të marsit nga pacientja 73-vjeçare nga Shënavlashi e cila humbi jetën duke regjistruar dhe viktimën e parë nga Covid-19 në Shqipëri, rreth një javë pas kthimit të saj nga Italia.

E bija, e cila është mjeke në pavionin e sëmundjeve të brendshme në QSUT, është infektuar atje duke ia transmetuar dhe prindërve në Durrës.

Vajza e Gelajt ishte pjesë e grupit të mjekëve vullnetarë që shërbyen në Itali kundër Covid-19. Ajo nuk u prek gjatë shërbimit në Itali, por ditët e fundit në vatrën e re që u zbulua në QSUT.

Pas kontaktit me të bijën dhe konstatimit pozitiv mjeku infeksionist nuk është paraqitur në detyrë, pranë spitalit të Durrësit.

As bashkëshortja e tij nuk ka shkuar në punë, duke shmangur kështu krijimin e vatrave të reja në qytetin e Durrësit. Aktualisht mjeku i riinfektuar ndodhet nën kujdesin e mjekëve në spitalin infektiv.

Ky është rasti i parë në vendin tonë kur një i shëruar infektohet për herë të dytë nga koronavirusi, duke vënë në dyshim tezën se personat e shëruar nga Covid-19 zhvillojnë antitrupa dhe imunitet ndaj këtij virusi.

LAJME TË TJERA