Rrëfehet klienti: Kështu më plaçkiti banka në kohë pandemie

 Rrëfehet klienti: Kështu më plaçkiti banka në kohë pandemie

Emisioni “Expose”, ka realizuar dokumentar për dukurinë e shtyerjes së kredive në kohë pandemie në Kosovë, ku ka pasqyruar ankesat e qytetarëve për siç thonë ata mashtrimet që u janë bërë nga banka të ndryshme në vend, shkruan Gazeta Blic.Në këtë dokumentar, ekskluzivisht ka folur një klient i një banke në vend, ku ka rrëfyer mashtrimin që i është bërë atij.

Në intervistën e tij në kushte anonimiteti për “Expose”, thotë se pas kërkesën në bankë për shtyerje të kredisë, konform vendimit të Bankës Qendrore, dhe aprovimit nga ana e saj, pas një kohe është njoftuar nga banka se duhet të paguajë një këst shtesë prej 170 euro për shkak të kësaj shtyerje.

“Gjatë këtij viti e kam marrë një kredi në një bankë. Kam qenë tu punu dhe kam mendu që do ia dalë me pagesat. Por, për shkak të pandemisë, u prekëm na sektori privat, ku mbetëm pa punë. E pamë në media që që Banka Qendrore ka vendosur ta shtyejë kredinë.

E bërë kërkesën me arsyetimin se kisha mbetur pa punë. Banka e aprovoi kërkesën time, dhe pas një kohe, më lajmëruan nga banka se tash unë duhet të paguajë 120 euro më shumë për shkak se e kam shtyrë pagesën. Kjo është një plaçkë me letra, sepse është e padrejtë. Shteti duhet të ndërhyjë dhe mos të lejohet një gjë e tillë”, ka thënë ai.

https://www.facebook.com/watch/?ref=external&v=270866654274853

LAJME TË TJERA