Tags : Banka

LAJME

10% e Trustit, shoqata e bankave del me një njoftim

Shoqata e Bankave të Kosovës i’u ka bërë thirrje të gjithë përfituesve që kanë aplikuar për tërheqjen e 10 për qindëshit të Trustit që pas njoftimit për transferimin e mjeteve në llogaritë e tyre të shfrytëzojnë instrumentet elektronike si e-banking dhe kartelat bankare për të kryer blerje. Kjo për shkak të mos krijimit të tollovisë […]Read More

LAJME

40% e parave qarkullojnë jashtë bankave – Vetëm gjatë pandemisë

Kriza e epidemisë së Covid-19 ka nxitur një rritje të qarkullimit të parasë jashtë bankave. Të dhënat e Bankës së Shqipërisë tregojnë se sasia e parasë jashtë sistemit bankar arriti vlerën rekord të 324.6 miliardë lekëve, ose 2.6 miliardë euro. Krahasuar me një vit më parë, paraja jashtë bankave është rritur me 14.5%. Pjesa më […]Read More

LAJME

Rrëfehet klienti: Kështu më plaçkiti banka në kohë pandemie

Emisioni “Expose”, ka realizuar dokumentar për dukurinë e shtyerjes së kredive në kohë pandemie në Kosovë, ku ka pasqyruar ankesat e qytetarëve për siç thonë ata mashtrimet që u janë bërë nga banka të ndryshme në vend, shkruan Gazeta Blic.Në këtë dokumentar, ekskluzivisht ka folur një klient i një banke në vend, ku ka rrëfyer […]Read More

LAJME

BQK: Pagesa e kësteve pezullohet vetëm për kredimarrësit me vështirësi

Të gjithë ata kredimarrës që kanë hasur vështirësi financiare, duhet të kontaktojnë bankat e tyre me qëllim të pezullimit të pagesave të kësteve të kredisë. Kështu thotë Banka Qendrore e Kosovës në vendimin për t’i pezulluar pagesat e kësteve pas gjendjes së krijuar nga pandemia e Coronavirusit në vend. “Kredimarrësit që janë në pa mundësi […]Read More