Tags : BQK

Shtyrja e kredive, vjen njoftimi i fundit nga BQK-ja

Banka Qendrore e Kosovës ka marrë vendim për zgjatjen e afatit për paraqitjen e kërkesave për ristrukturim të kredive sipas udhëzuesit të përcaktuar për shkak të situatës me COVID-19. Kështu ka bërë të ditur BQK përmes një njoftimi për media, ku ka njoftuar se afati i përcaktuar është 30 shtatori. Njoftimi i plotë pa ndërhyrje: […]Read More

Kreditë në banka, BQK merr një vendim të mirë!

Bizneset kërkojnë shtyrje të kësteve për kredi, por BQK-ja thotë se ka bërë një zgjidhje shumë më të mirë se shtyrja. Edhe pse komuniteti i biznesit dhe qytetarët në vazhdimësi kanë kërkuar shtyrjen e kësteve për kredi edhe për tre muaj, Banka Qendrore e Kosovës ka nxjerr një udhëzues për bankat komerciale që varësisht nga […]Read More

BQK tregon nëse do të shtyhen këstet e kredive

Banka Qendrore e Kosovës ende s’ka marrë ndonjë vendim për këstet e kredive. Në këtë institucion thonë se do të vazhdojnë së monitoruari me shumë kujdes zhvillimet ekonomike dhe ato në sektorin financiar, dhe se varësisht nga situate do të marrin vendim nëse do të ketë sërish shtyrje të afatit për pagesën e kësteve apo […]Read More