Tags : Financa

Lajmi më i ri sa i përket pagesave prej 170

Kryeministri Avdullah Hoti, u ka bërë thirrje grupeve parlamentare dhe deputetëve të Kuvendit të Kosovës që të gjendet një formë për mbajtjen e seancës së Kuvendit për ta miratuar rishikimin e buxhetit. Hoti ka thënë se e di që disa deputetë dhe një pjesë e stafit të Kuvendit janë të prekur nga koronavirusi, por ka […]Read More

Mësohet nëse ministria e financave do t’i lëshojë pagesat e

Qeveria e Kosovës nuk ka mjete të mjaftueshme për të zbatuar Pakon Emergjente Fiskale, pa rishikim të buxhetit i cili tashmë është dërguar në Kuvendin e Kosovës, thotë ministrja e Financave, Hykmete Bajrami. Në Pakon Emergjente Fiskale – e cila është në vlerë prej rreth 180 milionë eurosh –ndër të tjera është paraparë që punëtorët […]Read More

Rrezikohet ekzekutimi i mjeteve nga pakoja emergjente, kjo është arsyeja

Mosratifikimi i Marrëveshjeve Ndërkombëtare në Kuvendin e Kosovës do të rrezikojë ekzekutimin e mjeteve financiare nga Pakoja Emergjente Fiskale. Sipas Ministrisë së Financave mosvotimi i këtyre fondeve do të ndikojë në funksionimin e sektorit privat dhe do të dërgoje në humbje të vendeve të punës.Zëvendësministri i Financave, Agim Krasniqi në një intervistë për Ekonomia Online […]Read More

Propozohet ndihmë me nga 100€ për secilin qytetar

Deputeti i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës Gazmend Syla, ka bërë një propozim për rimëkëmbjen e gastronomisë. Syla tha se shteti duhet të shqyrtojë mundësinë për lëshimin e triskave për qytetarët në vlerë prej 100 eurosh. Sipas tij këto të përdoren vetëm në sektorin e gastronomisë. Shkrimi i plotë: Gastronomia po shkon drejt kolapsit, pasi […]Read More

Gjest i pahijshëm i ish-ministrave të financave | Refuzojnë ftesën

Edhe pse ministri në detyrë i Financave dhe Transfereve, Besnik Bislimi iu ka bërë ftesë për takim konsultues rreth “Pakos për Rimëkëmbjen e Ekonomisë”, të gjithë ish-ministrave të Financave në Kosovë, ish ministri i Financave dhe Ekonomisë, Haki Shatri deklaron për se nuk do të merr pjesë në këtë takim që do të mbahet të […]Read More