Tags : Kushtetuta

Kështu e parasheh Kushtetuta e Kosovës shpalljen e gjendjes së

Pas rritjes së numrit të rasteve me koronavirus në Kosovë, kryeministri Avdullah Hoti ka thënë se duhet të konsiderohet si mundësi shpallja e gjendjes së jashtëzakonshme.“Me këtë trend të të prekurve me covid-19, ne duhet të konsiderojmë shpalljen e gjendjes së jashtëzakonshme. Këshilli i Kryetarëve në kuadër të Asociacionit të Komunave të Kosovës përkrah masat […]Read More

Kush e udhëheq dialogun? Kushtetuta i jep të drejtë presidentit,

Me formimin e qeverisë së re dhe intensifikimit të përpjekjeve për rifillimin e dialogut midis Kosovës dhe Serbisë edhe njëherë është riaktualizuar tema e çështjes së përfaqësuesit të Kosovës në dialog. Kryeministri apo presidenti? Herë njëri e her tjetri, vazhdimisht edhe në të kaluarën, por edhe tani po diskutohet e po shoshitet se kush i […]Read More

Njohësi i çështjeve Kushtetuese: Nuk ka afat kushtetues kur VV-ja

Presidenti i vendit Hashim Thaçi ditën e djeshme i ka dërguar letër Kryetarit të VV-së,Albin Kurti për dërgimin e një mandatari për formimin e Qeverisë së re. Kjo është letra e dytë e Thaçit drejtuar Kurtit pas asaj të datës 2 Prill. Por sa mund të presë? Presidenti emrin e mandatarit nga VV-ja dhe a […]Read More

Gjykata Kushtetuese shfuqizon vendimin e qeverisë, thotë se është në

Gjykata Kushtetuese e ka pranuar kërkesën e Presidentit Thaci, duke shpallur vendimin e Qeverisë Kurti për kufizimin e lëvizjës të pavlefshëm. Gjykata Kushtetuese i ka kthyer përgjigje kërkesës së Presidentit Hashim Thaci në lidhje me vendimin e Qeverisë, me të cilën u kufizua qarkullimi i qytetarëve për shkak të situatës së krijuar nga COVID-19. Në […]Read More