Tags : Pako Emergjente

Ja kur pritet të ekzekutohet pagesa prej 170 eurosh

Zëvendësministri i Financave, Agim Krasniqi, ka treguar se kur do të ndahen paratë e pakos emergjente. Ai u shpreh se kjo procedurë mund të nis gjatë javës së ardhshme, gjithmonë nëse presidenti Thaçi do ta dekretojë ligjin sa më shpejtë. “Duhet me prit që ligji të hyjë në fuqi. Kuvendi e ka miratuar dhe tani […]Read More

Miratohet rishikimi i buxhetit, pritet lëshimi i pagesave nga Pako

Në seancën e sotme plenare është votuar rishikimi i buxhetit për vitin 2020. Në Kuvend u miratua buxheti me 67 vota pro, dhe një abstenim. Sipas qeverisë, mosrishikimi i buxhetit nga Kuvendi po mban peng ekzekutimin e mjeteve nga Pakoja Emergjente Fiskale ose pagesat prej 170 eurosh për punëtorët, ndihmat për qiratë e bizneseve si […]Read More

Ekzekutohen pagesat e pakos emergjente, këta janë përfituesit

Sot Ministria e Financave ka ekzekutuar pagesat për masën 3a për 7241 përfitues në shumë prej 1 milion e 230 mijë e 970 euro. Ministrja Hykmete Bajrami ka bërë të ditur se gjithashtu, ka përfunduar ekzekutimin e pagesës për masën 3b- subvencionimi i qirasë deri 50%, për 4191 përfitues me shumë totale 1 milion e […]Read More

Qeveria i lëshoi pagesat për punëtorë nga Pako Emergjente, por

Sektori privat gjatë pandemisë COVID-19 është përballur me humbje të mëdha, mbi 30 mijë persona mbetën pa punë e shumë të tjerë nuk u paguan. Kryetari i Sindikatës së Punëtorëve të Sektorit Privat, Jusuf Azemi, ka folur në lidhje me gjendjen e punëtorëve në sektorin privat dhe kategoritë më të rënduara ekonomikisht për shkak të […]Read More

Qeveria vendos për rishikim të buxhetit, ja kur mund të

Qeveria e Kosovës në mbledhjen e rregullt, ka vendosur që prej datës 22 të këtij muaji të hapen për qarkullim edhe katër pika kufitare. Në mbledhjen e sotme të qeverisë është votuar edhe plotësimi dhe ndryshimi i rregullores për fushat e përgjegjësisë administrative të zyrës së kryeministrit dhe ministrive. Hoti ka njoftuar se rishikimi i […]Read More

Ministria e Financave del me njoftim për të gjitha kategoritë

Pakoja emergjente fiskale në vlerë prej rreth 180 milionë euro e cila kishte për qëllim të zbus problemet ekonomike dhe sociale ende nuk ka arritur të shpërndahet te bizneset dhe punëtorët. Kjo pako ishte miratuar në muajin mars nga Qeveria Kurti për nevoja emergjente të qytetareve dhe bizneseve. Disa nga masat kishin filluar të zbatohen, […]Read More