E diel, Dhjetor 4

Etiketë: Qeveria

Qeveria e miraton Projektligjin për Paga dhe atë për Zyrtarët Publikë

Qeveria e miraton Projektligjin për Paga dhe atë për Zyrtarët Publikë

Kryesoret
Qeveria e Kosovës ka miratuarProjektligjin për Pagat në Sektorin Publik, si dhe Projektligji për Zyrtarët Publik, pa asnjë votë kundër apo abstenim. Tutje me këtë rast, ministri ka paraqitur për votim edhe Projektligjin për Paga. “Mungesa e deritanishme e bazës ligjore që rregullon sistemin e pagave në sektorin publik dhe një mori padrejtësisht me vlerësimin e të punësuarve, përcaktimi i pagës me pothuajse 60 akte të veçanta ka fragmentuar sektorin dhe ka shfaqur mungesën e transparencës. Si ministri përgjegjëse kemi kërkuar një kohë të gjatë analizën e situatës që ka caktuar thelbin e punës në sektorin publik.Sot propozojmë para jush projektligjin për paga në sektorin publik. Reforma në administratë publike është e mangët pa ligjin për paga, prandaj ky ligj synon mirëmbajtje...
E FUNDIT: Qeveria ndan 19 milionë euro për këto kategori të qytetarëve

E FUNDIT: Qeveria ndan 19 milionë euro për këto kategori të qytetarëve

Kombëtare, Lajme
Qeveria e Kosovës ka mbajtur një mbledhje elektronike në të cilën ka marrë dy vendime. Në një komunikatë për media, Qeveria ka bërë të ditur se në dy vendime të ndara, ka ndarë 19 milionë euro për zbatimin e Pakos për Ringjallje Ekonomike. “Me vendimin e parë të miratuar në mbledhjen e 101-të të Qeverisë, janë ndarë pesë milionë euro (5.000.000,00 €) për zbatimin e masës 3.7 Mbështetje për tejkalimin e krizës energjetike, në kuadër të Pakos për Ringjallje Ekonomike”, thuhet në komunikatë. Ndërsa, me vendimin e dytë të miratuar në këtë mbledhje, janë ndarë mjete buxhetore në shumën prej katërmbëdhjetë milionë euro (14.000.000,00 €), për zbatimin e masave shtesë në kuadër të Pakos për Ringjallje Ekonomike, të masës 3.6 Mbështetja e likuiditetit familjar....