E shtunë, Shtator 30

Etiketë: Rruga e Re

“Na nxjerrë nga ngufatja e tanishme e zymtësia mbytëse”, Abdixhiku prezanton 100 projektet e “Rrugës së Re”

“Na nxjerrë nga ngufatja e tanishme e zymtësia mbytëse”, Abdixhiku prezanton 100 projektet e “Rrugës së Re”

Kombëtare, Lajme
Lumir Abdixhiku, kryetari i Lidhjes Demokratike të Kosovës (LDK), ka prezantuar programin "Rruga e Re" sot, duke shpalosur vizionin e LDK-së për të ardhmen e vendit. Ai ka thënë se gjatë këtyre dy viteve ka mbledhur mendimet e shumë profesionistëve të vendit dhe ka zhvilluar takime me përfaqësues të mediave, shoqërisë civile, profesorë universitarë dhe biznesmenë, të cilët kanë kontribuar në hartimin e këtij plani ambicioz për të ardhmen e Kosovës. Së fundi, kreu i LDK-së publikoi edhe 50 zotimet nga gjithsej 100 që do t'i paraprijnë programit të LDK-së. Rritja ekonomike për 4-5 % në vit, rritja e koeficientit të pagës, gazifikimi i Kosovës, ndërtimi i Qendrës së Spitalore në Prishtinë, ndërtimi i autostradave të Gjilanit dhe Pejës, përfundimi i magjistraleve për Mitrovicë dhe Poduj...
Abdixhiku shpalos zotimet e “Rrugës së Re”: Ne flasim për të ardhmen

Abdixhiku shpalos zotimet e “Rrugës së Re”: Ne flasim për të ardhmen

Kombëtare, Lajme
Lidhja Demokratike e Kosovës (LDK), ka prezantuar programin “Rruga e Re”, që përfshin 100 projekte apo zotime të kësaj partie. Kryetari i LDK-së, Lumir Abdixhiku, ka publikuar pjesën e parë të këtyre zotimeve dhe ka paralajmëruar publikimin edhe të pjesës tjetër të këtyre projekteve. Rritja ekonomike për 4-5 % në vit, rritja e koeficientit të pagës, Gazifikimi i Kosovës, ndërtimi i Qendrës së Spitalore në Prishtinë, ndërtimi i autostradave të Gjilanit dhe Pejës dhe përfundimi i magjistraleve për Mitrovicë dhe Podujevë brenda pak muajve, sigurimet shëndetësore dhe sigurime jetësore për policët e Kosovës, këto janë disa nga zotimet e programit “Rruga e Re”. “Ato janë të elaboruara në një program voluminoz e të detajuar, i cili në plotni do të prezantohet në Konventën e madhe programor...