Tags : Zvicra

Zvicra e ka të vështirë t’i kontrollojë se a po

Ata që kanë shkuar ose do të shkojnë me pushime në Suedi, Kosovë, Serbi dhe vendet e rajonit, sipas vendimit të marrë ditë më parë nga Këshilli Federal, pas kthimit në Zvicër duhet të futen në karantinë për 10 ditë. Kështu është të paktën “me letra”. Por efektiviteti i kësaj mase po rezulton i diskutueshëm, […]Read More

Lajmi i mirë: Nga kjo datë Zvicra pranon punëtorë nga

Ka pasur hapa të ndryshëm lehtësues në Zvicër që nga 11 maji. Në një hap të mëtejshëm, Këshilli Federal do të heqë kufizimet që lidhen në pranimin e punëtorëve nga vendet e treta – d.m.th vendet jashtë BE dhe EFTA – që nga 6 korriku 2020, shkruajnë mediat zvicerane. Aplikimet nga shtetasit e vendeve të […]Read More