Faqja jonë përdorë "cookies". Në momentin që pranoni këtë, pajtoheni me kushtet e përdorimit të portalit 07 Press. 

Fshati shqiptar “Besnik”, me popullatë që nuk di të flasë gjuhën shqipe

Në Mal të Zi ekziston një fshat me emrin ‘Besnik” që për nga historia njihet si fshat tipik shqiptar, por që duket se në këtë fshat gjuha shqipe nuk flitet, pasi që i gjithë fshati është i populluar nga banorët boshnjakë.

Sipas mediave shqiptare, thuhet se ky fshat përbëhet nga dy familje të mëdha, njëra me mbiemrin ‘Daçiq’ dhe tjetra Muriqi.

Por, si u zhduk identiteti i tyre?, Çfarë qëndron pas dhe përse autoritetet shqiptare heshtin? Çfarë ka ndodhur me ta? Ku gjendet ky fshat? Cila është historia e tmerrshme e banorëve të tij, mund të shikoni në linkun më poshtë:

VIDEO