Ekonomi

Osmani dhe Zeka në Teksas tregojnë mundësitë dhe përparësitë e investimeve në Kosovë

Osmani dhe Zeka në Teksas tregojnë mundësitë dhe përparësitë e investimeve në Kosovë

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani Sadriu, mori pjesë në një tryezë të organizuar nga World Council Affairs në Dallas, Teksas, ku pati rastin t’u drejtohet përfaqësuesve të bizneseve amerikane. Presidentja Osmani shoqërohej nga një delegacion i bizneseve kosovare dhe Drejtori Ekzekutiv i Odës Ekonomike Amerikane në Kosovë. Delegacioni i bizneseve…
Lexo më shumë
Banka Botërore i jep mbi 18 milionë euro për përmirësimin e shërbimeve shëndetësore në Kosovë

Banka Botërore i jep mbi 18 milionë euro për përmirësimin e shërbimeve shëndetësore në Kosovë

18.6 milionë euro. Kaq para i ka ndarë Banka Botërore për përmirësimin e shërbimeve shëndetësore në Kosovë. Kjo në kuadër të Projektit për Qasje Gjithëpërfshirëse për Forcimin e Sistemit Shëndetësor në Kosovë (KOMPAS). Ky projekt synon të forcojë kapacitetet institucionale dhe qeverisjen për cilësinë e kujdesit në sistemin shëndetësor të…
Lexo më shumë
Institucionet mikrofinanciare “rrjepin” qytetarët, inkasojnë 55.5 milionë euro në emër të interesit

Institucionet mikrofinanciare “rrjepin” qytetarët, inkasojnë 55.5 milionë euro në emër të interesit

Institucionet mikrofinanciare (IMF) kanë arritur të inkasojnë 55.5 milionë euro në emër të interesit gjatë periudhës janar- nëntor të vitit që lëmë pas Si rrjedhojë e këtyre të hyrave, këto institucione kanë arritur të kenë profit neto prej 16.7 milionë eurove. Sipas “Sistemit Financiar mujorë- nëntor 2023” të publikuar nga…
Lexo më shumë