Opinione

Çfarë fshihet pas “dhurimit” të vulës

Çfarë fshihet pas “dhurimit” të vulës

Vendimi i gjykatës së apelit për të legjitimuar edhe “de jure” opozitën reale të vendit ka ringjallur iluzionin se në drejtësinë e re mund të ekzistojnë edhe ishuj lirie dhe pavarësie. Rikthimi i vulës tek Sali Berisha, në një këndvështrim sipërfaqësor, mund të duket si një sfidë, në të kundërt…
Lexo më shumë
Një thirrje për zgjim: Një “Zeitwende” Kosovare! Koha për një kthesë strategjike Kosovë-BE

Një thirrje për zgjim: Një “Zeitwende” Kosovare! Koha për një kthesë strategjike Kosovë-BE

Shkruan: Islam Spahija Marrëdhëniet Kosovë–BE kanë nevojë për ndryshime strategjike, që duhet të pranohen, shtyhen përpara nga elitat politike dhe shoqëria. Kjo është përcaktuese për të ardhmën e Kosovës në kohën kur lufta në Ukrainë dhe paralajmërimi për ardhjen në pushtet të Donald Trumpit janë shëndërruar në katalizator të përshpejtimit…
Lexo më shumë
Nevoja për “Memento Mori” në politikën shqiptare

Nevoja për “Memento Mori” në politikën shqiptare

Shkruan: Adri Nurellari Kriminalizimi i kastës politikës shqiptare dhe skandalet e shumta e të rënda të korrupsionit që po dalin, mund të shpjegohen vetëm me dehjen e tepërt nga pushteti dhe mungesën totale të vetëdijes për rekomandimin e lashtë “Memento Mori”. Thënë ndryshe, pakujdesia, lehtësia apo moskokëçarja me të cilën…
Lexo më shumë
Abuzimi me droga nga adoleshentët në vendin tonë

Abuzimi me droga nga adoleshentët në vendin tonë

Fitim Alidema Abuzimi me drogëra është një çështje shqetësuese për adoleshentët, pasi ata janë në një periudhë të ndjeshme të zhvillimit dhe identitetit. Është e rëndësishme që të ofrohet edukatë dhe mbështetje për të ndihmuar adoleshentët të kuptojnë rreziqet dhe pasojat e përdorimit të drogës. Komunikimi i hapur dhe mbështetja…
Lexo më shumë
Për Albrin

Për Albrin

Kemi mbërritur në Shkodër, një emblemë e qytetërimit shqiptar. Atje ku karnavalet e dikurshme puqen mirë me ahengun gazmor të grave të bukura dhe ku letërsia e arti elitar e përveçojnë me andje dhe shijim këtë arome të bukur jete. Shkruan: Monika Stafa A doni më për Shkodrën? Ka edhe…
Lexo më shumë
Jo, koha nuk është në anën e Rusisë

Jo, koha nuk është në anën e Rusisë

Josep Borrell, Përfaqësues i Lartë i Bashkimit Evropian për Punët e Jashtme dhe Politikën e Sigurisë / Zëvendës President i Komisionit Evropian Blog HR/VP – Autoritetet ruse pretendojnë rregullisht se ekonomia ruse nuk po vuan vërtet nga sanksionet perëndimore dhe se koha është në anën e Rusisë në luftën e…
Lexo më shumë
“Hoxha i guximshëm që theu akullin”

“Hoxha i guximshëm që theu akullin”

Të gjithëve na theu zemrën vdekja e djalit të ri, Triumf F. Feratit. Nuk ishte vdekje e natyrshme. Ishte vetëvrasje tejet e dhembshme. Por, askush as edhe një fjalë për vetëvrasjen. Asnjë medium informativ nuk e tha se Triumfi ka bërë vetëvrasje. Nuk u pa as në rrjetet sociale të…
Lexo më shumë
Promotorët kryesorë të djerrinës

Promotorët kryesorë të djerrinës

Si e shoh zgjidhjen? Sigurisht që hapi i parë është diagnoza e saktë e gjendjes dhe veçanërisht siç ka bërë Dragusha në shkrimin e tij. Por, duhet të flasim hapur për ata që e kanë sjellë këtë situatë. Kjo do të parandalonte gjithashtu riciklimin e tyre, qoftë në skenën politike…
Lexo më shumë
Bindja që më përforcoi 2023

Bindja që më përforcoi 2023

Përfitimi më i madh i një edukimi të mirë është aftësia për të menduar me kokën tënde, dëgjuar me kujdes mendimet e të tjerëve, debatuar me to për ide dhe reflektuar për tema të ndryshme. Në shoqëritë demokratike, pavarësisht vërshimit të të “vërtetave alternative”, ekziston një ekosistem i decentralizuar i…
Lexo më shumë