Një serb “paketash” i drejtohet Policisë së Kosovës: S’keni të drejtë të vini, mos t’ju shoh këtu

Turma gjendet akoma para objektit të komunës së Zveçanit, ndërsa aty janë edhe trupa të Policisë së Kosovës.

Një qytetar serb në Zveçan u ka kërkuar llogari disa policëve, duke u thënë se nuk kanë të drejtë të jenë aty.

Në pamjet e marra nga Televizioni 7, qytetari kërkon që të mos i shoh aty Policinë, ndërkaq bashkëqytetarë të tij shihet se e tërheqin, duke i kërkuar të ndalojë.

Gazeta Express raportoi para pak minutash që kryetari i Zveçanit, Ilir Peci, ka arritur të hyjë në objektin e komunës.

Qytetarë serbë janë mbledhur para objekteve të komunave veriore për të ndaluar hyrjen e kryetarëve të rinj, pasi nëpër katër qytetet u lëshuan sirena.

Situata eskaloi në Zveçan, ku u hodh edhe gaz lotsjellës dhe shok-bomba, për ta shpërndarë turmën. Aty është parë e djegur edhe një veturë e Policisë së Kosovës. Nuk është raportuar për asnjë të lënduar.