E premte, Mars 31

Etiketë: Shtesa

Pagat me ligj të ri, as këtë muaj nuk ka shtesa, MF dhe MPB dalin me njoftim

Pagat me ligj të ri, as këtë muaj nuk ka shtesa, MF dhe MPB dalin me njoftim

Kombëtare, Lajme
Ministria e Financave dhe Ministria e Punëve të Brendshme njoftojnë të gjithë zyrtarët publik të Republikës së Kosovës, se sot do të disbursohen pagat e dyta sipas Ligjit për Paga në Sektorin Publik, i cili ka hyrë në fuqi me datën 5 shkurt 2023. Ministria e Punëve të Brendshme, përmes Departamentit për Menaxhimin e Zyrtarëve Publik, në zbatim të Vendimit Nr. 04/128 të datës 16.02.2023, të Qeverisë së Republikës së Kosovës, në bashkëpunim me Thesarin e Shtetit/Ministria e Financave Punës dhe Transfereve, përmes njësive për menaxhimin e burimeve njerëzore në institucionet e nivelit qendror dhe lokal, ka vazhduar punën gjatë gjithë muajit mars në plotësimin, përshtatjen dhe korrigjimin e të dhënave të të punësuarve në funksion të zbatimit efektiv të Ligjit për Pagat në Sektorin Publik (më...
Keqkuptime për shtesën prej 100 eurosh, disa studentë ankohen që s’i kanë marrë ende

Keqkuptime për shtesën prej 100 eurosh, disa studentë ankohen që s’i kanë marrë ende

Ekonomi
Një pjesë e pensionistëve kanë keqkuptuar vendimin e Qeverisë së Kosovës për t’ua ndarë nga 100 euro për muajin tetor. Ata kanë pritur që nga 100 euro do t’i marrin edhe për dy muaj tjerë. Ndërkohë, edhe disa studentë janë ankuar se ende s’i kanë marrë shtesat e premtuara, ani pse Ministri Murati tha para tri ditësh se paratë u kanë dalë në xhirollogari. Në fund të shtatorit të këtij viti, Kryeministri Albin Kurti dhe Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve, Hekuran Murati, dolën në konferencë të përbashkët për të prezantuar masa të reja në kuadër të Pakos Ekonomike për përballje me inflacionin. Me këto masa përfshihej subvencionimi i faturës së energjisë elektrike për ata që kursejnë rrymën, subvencionim prej 50 për qind të rritjes së pagës për punëtorët e sektorit privat që mar...