E diel, Shtator 24

Ekonomi

Parlamenti Evropian miraton hyrjen e Kroacisë në Eurozonë

Parlamenti Evropian miraton hyrjen e Kroacisë në Eurozonë

Ekonomi, Globale
Parlamenti Evropian në seancën e mbajtur në Strasburg me shumicë dërmuese e ka mbështetur pranimin e Kroacisë në Eurozonë. https://07press.com/nese-keni-femije-nen-18-vjec-dhe-keni-planifikuar-pushime-ne-mal-te-zi-duhet-ta-lexoni-patjeter-kete-lajm/ 539 nga 632 përfaqësuesit e pranishëm kanë votuar për raportin për hyrjen në përdorim të euros në Kroaci nga 1 janari 2023, në të cilin është vlerësuar se ky shtet i plotëson kushtet për hyrje në zonën e euros, raporton Aljazeera. Parlamenti Evropian i ka barë thirrje Qeverisë së Kroacisë që të sigurohet që pas hyrjes së Euros në përdorim të mos ketë ngritje artificiale e çmimeve. https://07press.com/nese-keni-femije-nen-18-vjec-dhe-keni-planifikuar-pushime-ne-mal-te-zi-duhet-ta-lexoni-patjeter-kete-lajm/...
Në 19 vitet e fundit, Euro shënon rënien më të madhe karshi dollarit

Në 19 vitet e fundit, Euro shënon rënien më të madhe karshi dollarit

Ekonomi
Valuta Euro ka shënuar rënie, duke regjistruar nivelin më të ulët karshi dollarit që nga viti 2003, shkruan arbresh.info. Kjo rënie sipas indeksit të PMI është më e lartë sesa që pritej, duke bërë që kjo valutë të ketë pikën më të ulët në krahasim më dollarin në 19 vjet. https://07press.com/shifra-interesante-nga-sondazhi-i-fundit-mesoni-se-sa-perkrahet-open-balkan-ne-kosove/ Sipas një sondazhi të S&P, aktiviteti i shërbimeve në Eurozonë ra në nivelin më të ulët në 16 muaj. Euro ka rënë kundrejt dollarin 0.80 përqind për të shkuar në 1.03387 në orën 10:32 të mëngjesit dhe ra po ashtu 0.41 përqind në krahasim me funtën për 0.85751 në 10:33.